Νέα-Ανακοινώσεις

Διεξαγωγή Τελετής Βράβευσης Νικητών 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού «ideatree»

Δελτίο Τύπου – 07/05/2018

 Διεξαγωγή Τελετής Βράβευσης Νικητών 3ουΠανελληνίου Διαγωνισμού
Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

 Μάθε για το δέντρο που ανθίζουν οι ιδέες!

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή της τελετής βράβευσης των νικητών του 3ουΠανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον συνεργατικό χώρο FOUND.ATION, Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123), Κ.Πετράλωνα, 11854, Αθήνα, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 μμ.

Η ανταπόκριση και ο αριθμός των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών για τρίτη χρονιά καταδεικνύοντας την ανάγκη για την συνέχιση της ουσιαστικής ενίσχυσης και του συντονισμού των δράσεων που υποστηρίζουν τη νεανική και καινοτομική επιχειρηματικότητα στη χώρας μας.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης του διαγωνισμού για τρίτη φορά επιχειρεί να υποστηρίξει τους νέους στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να αναδείξει τις δυνατότητές τους, να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα και να παρέχει καθοδήγηση για επαγγελματική πρόοδο.

Οι επτά ομάδες που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση αξιολόγησης/τελετή βράβευσης και που θα είναι παρούσες και στην Ημερίδα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης του διαγωνισμού είναι οι: «Chloe: Πότισμα, όπου κι αν είσαι», «ΑΓΩ», «HolidayHops», «Schol.io:Πλατφόρμα δημιουργίας & προβολής καινοτόμων μορφών υποτροφιών», «Sharing Life», «Epoptia Cloud Manufacturing Execution System», «Easyfinder».

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρίες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
  • Ενέργεια & Περιβάλλον
  • Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)
  • Τουρισμός & Πολιτισμός
  • Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Τα έπαθλα του διαγωνισμού “ideatree” είναι:

  • Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000€
  • Φιλοξενία και mentoring σε έναν από τους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας, το ationγια την πρώτη ομάδα.
  • Τρεις (3) υποτροφίες από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας μέχρι 3.300 ευρώ έκαστη στις 3 καλύτερες startups/ιδέες του διαγωνισμού ideatree για τη συμμετοχή 3 νέων επιχειρηματιών στο πρόγραμμα Εrasmus for Young Entrepreneurs.

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει εξασφαλίσει για τις ομάδες με τα δύο καλύτερα videos παρουσίασης των επιχειρηματικών προτάσεων ως έπαθλα σύγχρονα δώρα τεχνολογίας.

Με την Υποστήριξη:

Academy of Entrepreneurship, Found.ation


Χορηγοί Επικοινωνίας:

epixeiro.gr, EMEA.gr, skywalker.gr, neopolis.gr, eλculture.gr, startupper.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

www.ideatree.gr

Τηλ: 210 2529845

Email: info@ideatree.gr

«FOUND.ATION: Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123), Κ.Πετράλωνα, 11854, Αθήνα, 210 34 50 606, info@thefoundation.gr

foundation.gr

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια)

Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18