Επιτροπή αξιολόγησης

x
Αλέξανδρος Γιαμάς
Chief Technology Officer CareAcross
O Αλέξανδρος Γιαμάς είναι ένας έμπειρος τεχνολόγος με εμπειρία στην Αρχιτεκτονική Συστημάτων και Big Data κατά τη σταδιοδρομία του σε εταιρείες τεχνολογίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη από Fortune 15 μέχρι νεοφυείς επιχειρήσεις. Έχει αναπτύξει λύσεις σε C++, Java και Ruby αξιοποιώντας Big Data και NoSQL τεχνολογίες ενώ είναι κάτοχος πιστοποιήσεων CCDH, MongoDB και Data Science Essentials. Ο Αλέξανδρος Γιαμάς είναι κάτοχος M.Sc. από το Carnegie Mellon University (Pittsburgh, PA, USA), διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Stanford University (Palo Alto, CA, USA).
Αλέξανδρος Γιαμάς
Chief Technology Officer CareAcross
x
Ανδρέας Στεφανίδης
CEO Aephoria.net, Πρόεδρος ΟΕΣΥΝΕ
Ο Ανδρέας Στεφανίδης είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων–ΕΣΥΝΕ [www.esyne.gr] που ιδρύθηκε το 2001 και αποτελεί το Εθνικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών - YES [www.yes.be] και οικοδεσπότη φορέα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας [www.unleashingideas.org] Από το 2002 είναι Γενικός Γραμματέας του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» [www.hfaistos.eu] και από το 2007 Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας. [www.akep.eu] Το 1999 ίδρυσε την ατομική του επιχείρηση, με τον διακριτικό τίτλο HEL.M.A.C (Hellenic Management Accounting Centre) [www.helmac.eu] η οποία παρέχει μαθήματα προετοιμασίας και υποστήριξη για τις εξετάσεις του Βρετανικού Επαγγελματικού τίτλου C.M.A. (Chartered Management Accountant), ο οποίος παρέχεται από το Βρετανικό Ινστιτούτο C.I.M.A. (Chartered Institute of Management Accountants) σε Ορκωτούς Λογιστές με εξειδίκευση στην Διοικητική Λογιστική. Από το 1995 έως το 2009 δίδαξε αρχές Διοικητικής Λογιστικής και Κοστολόγησης σε ιδιωτικό Κολλέγιο στην Αθήνα, και παράλληλα από το 2004 έως το 2008 σε ιδιωτικό κολέγιο στα Τίρανα της Αλβανίας. Επίσης διδάσκει από το 2004 μέχρι σήμερα στο State University of New York at New Paltz στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ως επισκέπτης καθηγητής για 40 ημέρες κάθε καλοκαίρι.
Ανδρέας Στεφανίδης
CEO Aephoria.net, Πρόεδρος ΟΕΣΥΝΕ
x
Αντώνης Λιβιεράτος
Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας στην Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου
Ο Δρ. Αντώνης Λιβιεράτος εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρηματικότητας στην Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ως σύμβουλος στρατηγικής για καινοτόμες επιχειρήσεις. Επίσης, διδάσκει το μάθημα της ‘Στρατηγικής των Επιχειρήσεων’ ως εντεταλμένος διδασκαλίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Απέκτησε το διδακτορικό του στην καινοτομία και την στρατηγική των επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Universite Paris Sud 11, το μεταπτυχιακό του (DESS) στη ‘Διοίκηση Καινοτομίας και Τεχνολογίας’ από το Πανεπιστήμιο Universite Paris Dauphine 9 ενώ έλαβε το Πτυχίο του στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αντώνης Λιβιεράτος
Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας στην Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου
x
Αρετή Γεωργιλή
Διευθύνουσα Σύμβουλος Black Hole, Ιδιοκτήτρια Free Thinking Zone
Η κα. Αρετή Γεωργιλή είναι επαγγελματίας της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων τα τελευταία 23 χρόνια, σην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Yπήρξε Γενική Διευθύντρια της εταιρείας στρατηγικής και επικοινωνίας CIVITAS Global για τη Βουλγαρία και Ρουμανία καθώς και διευθύντρια επικοινωνίας της CITROEN HELLAS. Είναι ιδιοκτήτρια του concept βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone που ξεκίνησε τη λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Black Hole στα Βαλκάνια. Είναι ιδρυτικό μέλος και αν. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων(Hellenic Start Up Association). Επίσης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη για θέματα Πολιτισμού της 'Δράσης".
Αρετή Γεωργιλή
Διευθύνουσα Σύμβουλος Black Hole, Ιδιοκτήτρια Free Thinking Zone
x
Χρήστος Κατσάνος
Εκτελεστικός Διευθυντής DKG GROUP
Ο Χρήστος Δ. Κατσάνος είναι Brand Strategist/ Total Greenhouse & Farm Managemnt Consultant. Γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τις Διαπραγματεύσεις. Ασχολείται με τον κλάδο των τροφίμων μέσω των Υδροπονικών θερμοκηπίων πάνω από 20 έτη. Είναι Executive Director του DKG GROUP με δραστηριοποίηση στις Βαλκανικές και τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Μέσω της Tropos Branding Co έχει συμβάλλει έντονα στην είσοδο του branding στον αγροτικό χώρο από το 1992, με συμμετοχή σε αρκετά επώνυμα προϊόντα εντός κι εκτός Ελλάδας. Εκτός από τη Συμβουλευτική, ασχολείται με κάθετους υδροπονικούς κήπους, urban/city farming, την εκπαίδευση μέσω του IRTC, τη διοίκηση Οργανισμού Διαχείρισης Φήμης προϊόντων, start ups και το Portal υδροπονίας www.hydroponics.gr . Περισσότερες πληροφορίες στον προσωπικό του ιστοχώρο www.christoskatsanos.com .
Χρήστος Κατσάνος
Εκτελεστικός Διευθυντής DKG GROUP
x
Δημήτρης Δρόσος
Λέκτορας Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας, Τμήμα ΜΠΕΣ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ο Δρ. Δημήτρης Δρόσος είναι Λέκτορας Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) στο γνωστικό αντικείμενο του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ. Έχει μεταπτυχιακό με ειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο από το International MBA του ΟΠΑ και βασικό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Παν. Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο κινητό ηλεκτρονικό επιχειρείν και στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα, ενώ ως μέντορας και αξιολογητής συμμετέχει σε δράσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Δημήτρης Δρόσος
Λέκτορας Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας, Τμήμα ΜΠΕΣ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
x
Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου
Ιδρυτής TEDxAthens, Συνιδρυτής Nest Media, Found.ation
Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου είναι νέος επιχειρηματίας, ιδρυτής του TEDxAthens και συνιδρυτής της Nest Media και του Found.ation, ενώ νέου co-working place στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Νομικά στο University of Kent ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Queen Mary University of London με ειδίκευση το Δίκαιο του Διαδικτύου και των Τηλεπικοινωνιών. Ο Δημήτρης έχει ιδρύσει το Away.gr (Online Media για την Τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα), το TEDxAthens (Πλατφόρμα εκδηλώσεων και άλλων δράσεων με στόχο τη διάδοσης καινοτόμων ιδεών), ενώ συνεργάζεται με το TechCrunch Europe, στο οποίο αρθρογραφεί για ελληνικές τεχνολογικές εταιρίες. Από τον Ιούνιο του 2011, συνεργάζεται και με την γερμανική τεχνολογική επενδυτική εταιρεία HackFwd, από τον ρόλο του Referrer για την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου
Ιδρυτής TEDxAthens, Συνιδρυτής Nest Media, Found.ation
x
Δημήτρης Μέμος
Managing Director MarineTraffic
Ο Δημήτρης Μέμος είναι Managing Director του MarineTraffic, της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας παρακολούθησης πλοίων ανά τον κόσμο. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την πληροφορική και την επικοινωνία, αρχικά ως σύμβουλος έργων πληροφορικής και αργότερα εστιάζοντας σε online εφαρμογές και υπηρεσίες. Είναι απόφοιτος του Imperial College London, ΜEng Electrical Engineering.
Δημήτρης Μέμος
Managing Director MarineTraffic
x
Δημήτρης Πρωτοψάλτου
Συνιδρυτής και διευθυντής Future Library
Ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου είναι ο συνιδρυτής και διευθυντής του Future Library, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της σπουδαιότητας του θεσμού των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών ως κέντρα προώθησης της μάθησης, της δημιουργικότητας και της διάδρασης. Συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο Emerging Library Innovators, του προγράμματος Global Libraries του Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.
Δημήτρης Πρωτοψάλτου
Συνιδρυτής και διευθυντής Future Library
x
Ελευθέριος Μπαμπάσης
Υπ. Διδάκτωρ, Οικονομολόγος - Επιστημονικός συνεργάτης της Δράσης «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ
Ο Μπαμπάσης Ελευθέριος είναι Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται με θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της διαχείρισης και του συντονισμού της Δράσης: «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» του ΕΚΠΑ. Το 2002 αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2004 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό δίπλωμα με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Οικονομική και χρηματοοικονομική Επιστήμη» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (με συνεργασία και των πανεπιστημίων London School of Economics και Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου). Ως εργαζόμενος, παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σε τομείς της Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Ψυχικής Υγείας, Παιδαγωγικών και Θρησκειολογίας αποκτώντας το 2010 δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως υποψήφιος διδάκτωρ (από το 2011 έως σήμερα) στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) εκπονεί μελέτη με τίτλο: «Επιχειρηματική Εκπαίδευση, κίνητρα και πολιτισμικό υπόβαθρο. Επιτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες κατά τον 19ο και 20ο αιώνα στην Ελλάδα». Κατά το παρελθόν έχει δουλέψει στo χώρο της ναυτιλίας στην εταιρεία Project Shipping INC (2005‐2006) στον ακαδημαϊκό χώρο στη διαχείριση ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής φοιτητών του ΕΚΠΑ – Β΄Κύκλος» (2006‐2009), στο Υπουργείο Πολιτισμού στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων (ΔΕΕΜΠΚ) (2009‐2010), την ελληνική πολυεθνική εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε (2010‐2011), ενώ έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος στην εταιρεία Ε.Τ.Μ.Ε Πέππας και Συνεργάτες Ε.Ε στη μελέτη και κατάρτιση οικονομοτεχνικών μελετών και Ανάλυσης Κόστους Οφέλους (Α.Κ.Ο) σε έργα με περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η θέση του ως συντονιστή δράσεων επιχειρηματικότητας και η εμπειρία του από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και από τον χώρο των επιχειρήσεων του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει ως σύμβουλος καθοδήγησης ‐ υποστήριξης (mentoring) σε καινοτόμες ιδέες και στην αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων νέων ανθρώπων – κυρίως φοιτητών και αποφοίτων. Στο πλαίσιο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΕΚΠΑ συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση καθώς και ως εισηγητής στις Εκδηλώσεις «Ημέρες Επιχειρηματικότητας»(2012) και «Ημέρες Επιχειρηματικότητας ΙΙ»(2013) όπου πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη, προώθηση και βράβευση των καλύτερων Business Plan που καταρτίστηκαν από νέους επιχειρηματίες με όραμα να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Συμμετέχει ως εισηγητής σε συνέδρια. Ενδεικτικά αναφέρεται το πολυσυνέδριο «ΜΟΝΕΥ SHOW» (2008), Capital Vision (2014) στο Ζάππειο.
Ελευθέριος Μπαμπάσης
Υπ. Διδάκτωρ, Οικονομολόγος - Επιστημονικός συνεργάτης της Δράσης «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ
x
Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος
Digital Presence Management - Team Leader του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς
Ο κ. Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος είναι υπεύθυνος της ομάδας Digital Presence Management του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Πριν την ένταξη του στην Τράπεζα Πειραιώς είχε εργαστεί στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας προσφέροντας υπηρεσίες online επικοινωνίας και διαφήμισης. Σε προσωπικό επίπεδο έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό και έχει διοργανώσει δράσεις για την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που τη διέπει στη χώρα μας. Είναι πτυχιούχος μηχανικός Αυτοματισμού ΤΕ και συνεχίζει τις σπουδές του στο Marketing, την Online Επικοινωνία, Διαφήμιση και Στρατηγική.
Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος
Digital Presence Management - Team Leader του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς
x
Φώτης Δραγανίδης
Γενικός Διευθυντής Κέντρου Καινοτομίας Microsoft
O Φώτης Δραγανίδης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από την σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και είναι κάτοχος MBA από το ίδιο πολυτεχνείο. Από το 2000 εργάζεται στην Microsoft Ελλάς και επί του παρόντος ασκεί τα καθήκοντα του ως Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, υποστηρίζοντας τα ελληνικά τεχνολογικά startups. Από το 2000 εργάζεται στην Microsoft Ελλάς και επί του παρόντος ασκεί τα καθήκοντα του ως Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft. Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft ιδρύθηκε το 2008 και υποστηρίζει φοιτητές και επιχειρηματίες στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων με τη χρήση λογισμικού. Μπορείτε να διαβάσετε το blog του στο www.draganidis.com και να δείτε τα τελευταία του tweets στο www.twitter.com/draganidis
Φώτης Δραγανίδης
Γενικός Διευθυντής Κέντρου Καινοτομίας Microsoft
x
Γιάννης Γεραγωτέλλης
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος KiNNO Consultants LTD
Ο κ. Ιωάννης Γεραγωτέλλης είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία KNOWLEDGE and INNOVATION CONSULTANTS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (ΚiNNO Consultants Ltd) και διαθέτει 20ετή εμπειρία στον κλάδο των συμβούλων επιχειρήσεων καθώς και στον ιδιωτικό και ερευνητικό τομέα. Εξειδικεύεται στην ενίσχυση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό υποστηρίζοντας τη σύσταση επιχειρηματικών προσπαθειών και παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε ΜΜΕ και επιχειρηματίες με έμφαση τις νέες τεχνολογίες. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1993 και το μεταπτυχιακό του Δίπλωμα στην Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, στο Πανεπιστήμιο του Sussex / SPRU (Ηνωμένο Βασίλειο) ενώ παρακολουθεί Executive Courses σχετικά με τη Στρατηγική και την Καινοτομία στο ΜΙΤ (ΗΠΑ). Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει τη λειτουργία της ερευνητικής μονάδας ESTRANET (Επιχειρηματικές Στρατηγικές των Νέων Τεχνολογιών) στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου καθώς και την ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας spin-off ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΕ. Επίσης, ο κος Γεραγωτέλλης εργάστηκε ως Σύμβουλος Καινοτομίας σε εταιρίες συμβούλων και ως στέλεχος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού σε πολυεθνική στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνος Έργων σε πληθώρα ευρωπαϊκών έργων που υποστηρίζουν την καινοτομία, τη μεταφορά τεχνολογίας, την αξιοποίηση της έρευνας και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Η εμπειρία του μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών mentoring, coaching και capacity building σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και στελέχη σε τομείς όπως αγροδιατροφικός τομέας, ενέργεια, περιβάλλον, μεταφορές, ναυτιλία και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Γιάννης Γεραγωτέλλης
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος KiNNO Consultants LTD
x
Γιάννης Καρυπίδης
Συνιδρυτής Stayia Farm
O Γιάννης Καρυπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Στην εφηβεία του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο. Έπαιξε επαγγελματικά σε ομάδες της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Ρωσίας. Με το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας επικεντρώθηκε στις σπουδές του και πιο συγκεκριμένα στη λογιστική. Παράλληλα ίδρυσε μια εκδοτική και διαφημιστική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη για 5 χρόνια, με δραστηριότητα την έκδοση και δημιουργία δημοτικών περιοδικών αλλά και το περιοδικό της σύμπραξης των 3 πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης “United”. Ακόμη ασχολήθηκε με τη διοργάνωση συναυλιών αλλά και με εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στα χρόνια της κρίσης ,μαζί με τη γυναίκα του στράφηκαν στον πρωτογενή τομέα και άφησαν τον πληγωμένο τομέα της διαφήμισης πίσω. Δημιούργησαν μια πρότυπη, κάθετη μελισσοκομική μονάδα και παράλληλα καλλιέργησαν αρωματικά φυτά. Τα καινοτόμα προϊόντα με την επωνυμία “Vasilissa” έχουν κατακτήσει τις 5 ηπείρους και συνεχίζουν να τους κάνουν χαρούμενους ανοίγοντας μέρα με τη μέρα νέες αγορές και αντιπροσωπεύοντας επάξια τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό.
Γιάννης Καρυπίδης
Συνιδρυτής Stayia Farm
x
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Founder Ergomec
O κ. Παπαδόπουλος είναι ιδρυτής της εταιρίας Ergomec η οποία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο εφαρμογών πληροφορικής, επικοινωνιών και αυτοματισμών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Γιάννης έχει δεκαπενταετή επαγγελματική εμπειρία ως στέλεχος και τεχνικός σύμβουλος μεγάλων εταιριών στους τομείς των Τ.Π.Ε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή της Σόφιας.
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Founder Ergomec
x
Γιάννης Σπυρόπουλος
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος OCTANE
Ο Γιάννης Σπυρόπουλος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Πρίν την ίδρυση της OCTANE, ο κ.Σπυρόπουλος ήταν Γενικός Διευθυντής στην KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Αντιπρόεδρος στον όμιλο επικοινωνίας SPOT JWT. Έχει επίσης εργαστεί ως ανώτερος σύμβουλος στην Booz Allen & Hamilton στο Λονδίνο. Ο κ.Σπυρόπουλος έχει 20ετή εμπειρία στον συμβουλευτικό και τον διαφημιστικό κλάδο, έχοντας διευθύνει πάνω από 500 έργα στρατηγικής, business planning, marketing, ανάπτυξης πωλήσεων, αναδιοργάνωσης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για μεγάλους Έλληνες και ξένους πελάτες και οργανισμούς. Έχει διατελέσει στο παρελθόν αξιολογητής και μέντορας για οργανώσεις όπως το EGG και το IdeaTree. Ο κ.Σπυρόπουλος κατέχει Bachelor of Arts στην Πληροφορική και τα Οικονομικά από το HARVARD και MBA από το INSEAD.
Γιάννης Σπυρόπουλος
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος OCTANE
x
Γρηγόρης Γιοβανώφ
Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Athens Information Technology (ΑΙΤ)
Γρηγόρης Γιοβανώφ: Ο Δρ. Γιοβανώφ είναι καθηγητής & επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στον τομέα της Στρατηγικής Διαχείρισης της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Athens Information Technology. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρύτανης του ΑΙΤ. Η επαγγελματική του καριέρα εκτός απο την ακαδημαϊκή πτυχή περιλαμβάνει και μία εικοσαετή θητεία ερευνητικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οπου έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στα ερευνητικά εργαστήρια της Eastman Kodak και Hewlett-Packard. Επίσης έχει ηγηθεί της ανάπτυξης πολλών βραβευμένων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για την αγορά του DVD και των ευρυζωνικών επικοινωνιών ως συν-ιδρυτής και διευθυντικό στέλεχος σε δύο startup εταιρείες στo Silicon Valley. Ο κος Γιοβανώφ έχει επίσης διετελέσει μέλος του Δ.Σ. της Hellas Online. Ο Δρ. Γιοβανώφ αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και έλαβε το Ph.D. του από το University of Southern California, Los Angeles, CA.
Γρηγόρης Γιοβανώφ
Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Athens Information Technology (ΑΙΤ)
x
Κωνσταντίνος Μαύρος
Διευθύνων Σύμβουλος Seed Innovative
Ο Κωνσταντίνος Μαύρος διαθέτει σημαντική εμπειρία στους τομείς της επιχειρηματικής χρηματοδότησης, των τραπεζικών υπηρεσιών και την αγοράς ενέργειας. Η ευρεία επαγγελματική του εμπειρία ξεκίνησε στην τράπεζα Societe Generale και αργότερα συνεργάστηκε με την Renault VI στις Βρυξέλλες, τον όμιλο της Ιντρακόμ στην Αθήνα, την Ολυμπιακή Κοινοπραξία PINS στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, την Positive Energy και τη Sense One Technologies στο Λονδίνο, σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Σήμερα, ο Κωνσταντίνος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Seed Innovative στο Λονδίνο, με δραστηριότητα σε επενδύσεις τεχνολογίας και σταθερού εισοδήματος (fixed income). Ο Κωνσταντίνος Μαύρος είναι κάτοχος πτυχίου MSc στα Χρηματοοικονομικά από το Imperial College του Λονδίνου και έχει παρακολουθήσει με επιτυχία υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα, για ανώτερα διοικητικά στελέχη, στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ. Είναι ενεργό μέλος σε επιχειρηματικούς συνδέσμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (CEO Clubs Athens Chapter Advisory Board member, Imperial College AAB, Economists Association in Greece, EO Athens και άλλους) και δίδει διαλέξεις ως επισκέπτης λέκτορας σε διεθνές πρόγραμμα MBA.
Κωνσταντίνος Μαύρος
Διευθύνων Σύμβουλος Seed Innovative
x
Κωνσταντίνος Βαΐτσας
Σύμβουλος καινοτομίας και αξιοποίησης τεχνολογίας
Ο Κωνσταντίνος ειδικεύεται στην προώθηση και αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών την υποστήριξη ΜΜΕ. Είναι σύμβουλος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού δικτύου μεταφοράς τεχνολογίας – Enterprise Europe Network επί σειρά ετών για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών και αναζήτηση συνεργασιών στο εξωτερικό, καθώς επίσης και για τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και εκδηλώσεων μεταφοράς τεχνολογίας. Έχει αναλάβει το ρόλο του IPR HelpDesk ambassador για την Ελλάδα και υποστηρίζει τις ΜΜΕ σε ότι αφορά τη διαχείριση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Έχει συντονίσει και διαχειριστεί σειρά έργων για τη καινοτομία και την υποστήριξη ΜΜΕ στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου (FP7) και έχει οριστεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικό Σημείο Επαφής για τις προτεραιότητες Βιο-οικονομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο πλαίσιο του Horizon 2020. Ο Κωνσταντίνος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Sunderland, Αγγλία και Τεχνολογία και Διαχείριση της Καινοτομίας (MSc) στο University of Sussex, SPRU (Social Policy Research Unit), Αγγλία καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένο σεμινάριο για τη καινοτομία και την αξιοποίηση τεχνολογιών στο Massachusetts Institute of Technology, HΠA.
Κωνσταντίνος Βαΐτσας
Σύμβουλος καινοτομίας και αξιοποίησης τεχνολογίας
x
Κώστας Φιακάς
Sales Director Telco & LE, INTRACOM S.A.
O κ. Φιακάς είναι διευθυντής πωλήσεων στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών στην INTRAROM S.A. με έδρα την Ρουμανία. Έχει δεκαπενταετή εμπειρία στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (value added services) έχοντας εργαστεί στην Intracom Telecom, Intracom Bulgaria και στη NET ONE S.A. Έχει πτυχίο BSc in Computer Science από το American College of Greece και MSc in Management of Business, Innovation & Technology από το ΑΙΤ
Κώστας Φιακάς
Sales Director Telco & LE, INTRACOM S.A.
x
Κώστας Σωτηρόπουλος
R&D Manager, Positive Energy S.A.
Ο Κώστας Σωτηρόπουλος έχει σπουδάσει BSc in Computer Science στο John Moores University in Liverpool και MSc in IT Engineering στο University of Hertfordshire. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εμπορικό Ναυτικό. Στη συνέχεια εργάστηκε σαν Μηχανικός Πληροφορικής στην Protonet Α.Ε., σαν Τεχνικός Διευθυντής στην εταιρία GENNET S.A (2004-2008) υπεύθυνος για την υλοποίηση των έργων πληροφορικής της εταιρείας και σαν Διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας Positive Energy Α.Ε. (2008-2013), υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων ενεργειακών έργων, συστημάτων και υπηρεσιών καθώς και για τη συμμετοχή της εταιρείας σε ερευνητικά προγράμματα. Από το 2014, εργάζεται στον επιχειρηματικό φορέα Found.ation, ως Διευθυντής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιεί η Εταιρεία. Ο κ. Σωτηρόπουλος έχει σπουδάσει BSc in Computer Science στο John Moores University in Liverpool και MSc in IT Engineering στο University of Hertfordshire.
Κώστας Σωτηρόπουλος
R&D Manager, Positive Energy S.A.
x
Κώστας Σταμάτης
Large-Scale Systems Engineer, EKT
Ο κ. Κώστας Σταμάτης είναι μηχανικός πληροφορικής και εφαρμογών φορητών συσκευών στην ΕΚΤ. Έχει εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών έχοντας εργαστεί ως τεχνικός σύμβουλος και μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού σε δεκάδες ελληνικά και ευρωπαϊκά έργα πληροφορικής. Ο κ. Σταμάτης είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών H/Y του ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSc in Information Networking από το Carnegie Mellon University των ΗΠΑ.
Κώστας Σταμάτης
Large-Scale Systems Engineer, EKT
x
Νίκη Γλαβέλη
Σύμβουλος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΑΠΘ
H Δρ. Νίκη Γλαβέλη σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 1994. Το 1996 απέκτησε Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Το 2011 αναγορεύτηκε διδάκτορας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχοντας λάβει υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Ωνάσης. Τρία χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε και το δεύτερο διδακτορικό της δίπλωμα στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για το οποίο έλαβε το βραβείο 2014 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Award στην κατηγορία Human Resource Management από το περιοδικό Personnel Review. Από το 2008 είναι μέλος του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει μαθήματα Μάνατζμεντ (Στρατηγικό Μάνατζμεντ, Διοίκηση Υπηρεσιών, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Οργανωσιακή Συμπεριφορά, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) και Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και επιβλέπει μεταπτυχιακές εργασίες. Τα 2 τελευταία χρόνια διατελεί Σύμβουλος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων επιβλέπει/αξιολογεί Επιχειρηματικά Σχέδια φοιτητών/τριών, ορισμένα εκ των οποίων έχουν βραβευτεί σε διεθνή συνέδρια- διαγωνισμούς. Δημοσιεύει επί σειρά ετών σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στο χώρο της Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας και οι έρευνές της παρουσιάζονται σε συνέδρια παγκοσμίως, αποσπώντας διακρίσεις.
Νίκη Γλαβέλη
Σύμβουλος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΑΠΘ
x
Νίκος Μπακάλης
Executive Director at AREMA Energy & Environmental Solutions
Ο κ. Νίκος Μπακάλης διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στο χώρο της Στρατηγικής και Οργάνωσης Λειτουργιών και Συστημάτων. Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια ως Ανώτερο Στέλεχος στo Τμήμα Συμβούλων Επιχειρήσεων σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών. Επίσης, έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ως ερευνητής στο χρηματοοικονομικό τομέα. Σήμερα δραστηριοποιείται σε εταιρικό σχήμα με αντικείμενο τη Βέλτιστη Διαχείριση των Πόρων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (π.χ. Οργανωτικές Δομές & Ανθρώπινοι Πόροι, Ενέργεια, Πρώτες Ύλες / Τρόφιμα κ.α.), με τον κατάλληλο εξοπλισμό, προϊόντα ή / και μεθοδολογίες. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA Graduate Business School. Επίσης, έχει παρακολουθήσει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Ανώτερα Στελέχη σε Ηγεσία, Διαπραγματεύσεις και Διαχείριση Στρατηγικής και Τεχνολογίας από το Harvard University. Είναι Κάτοχος Πτυχίου Μελετητή Γ’ Τάξης (υψηλότερο) για την κατηγορία «Μελέτες Οργάνωσης και Επιχειρησιακής Έρευνας» του Μητρώου Μελετητών του Υπουργείου Υποδομών, Μέλος του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (μετά από γραπτές εξετάσεις), Μέλος του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Καινοτομίας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και Αξιολογητής σε πολλούς φορείς (π.χ. ΚτΠ Α.Ε., ΕΦΕΠΑΕ, McKinsey (Venture 2002) κ.α.) Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πλάνων, Οργανωτικής και Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης, Ανασχεδιασμού Επιχειρησιακών Διαδικασιών (Business Process Reengineering), Σχεδιασμού έργων ΣΔΙΤ καθώς και σε μεγάλα έργα Πληροφορικής. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό έργων για λογαριασμό εταιρειών και οργανισμών τόσο του Δημόσιου όσο και του Ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό (Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α). Έχει εκπονήσει και έχει υλοποιήσει Επιχειρηματικά Σχέδια για Νέες Επιχειρήσεις (Start-Ups) στους τομείς: Ενέργεια, Υγεία, Πληροφορική – Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές-Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες. Ενδεικτικές εταιρίες και οργανισμοί του ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα με τις οποίες έχει συνεργαστεί είναι οι εξής: Alpha Bank Group, ALTEC Group, American Express Bank, Archirodon Construction Group, ΑΤΕ Leasing, Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας - ΔΕΔΔΗΕ, Εθνική Τράπεζα, ESKIMO, Eurobank EFG, FIAT Credit Hellas, ΙΑΣΩ, Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Τομέας Υγείας, Interamerican, Νέα Επιχείρηση (Start-up) για την εξοικονόμηση ενέργειας και την διαχείριση / επεξεργασία τροφίμων και οργανικών αποβλήτων, Νέα Επιχείρηση (Start-up) για την ανάπτυξη Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων στα Βαλκάνια και λειτουργία Νοσοκομείου, Νέα Επιχείρηση (Start-up) στο χώρο των υπηρεσιών, Νέα Εταιρεία (Spin-off) στο χώρο της Ιατρικής Πληροφορικής, Όμιλος Sanyo Holding, Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, Τράπεζα Αττικής, Τράπεζα Πειραιώς, Υπουργείο Εσωτερικών – ΕΚΔΔΑ, Υπουργείο Υγείας - AEMY, Υπουργείο Υγείας – Α’ ΔΥΠΕ Αττικής, Υπουργείο Τουρισμού, Χρηματιστήριο Αθηνών (ΝΕΧΑ) κ.α.
Νίκος Μπακάλης
Executive Director at AREMA Energy & Environmental Solutions
x
Νίκος Βερβερίδης
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ελculture, Συνιδρυτής του Aephoria.net
Ο Νίκος Βερβερίδης δραστηριοποιείται στο πολιτιστικό επιχειρείν και συγκεκριμένα σε τομείς παραγωγής, διαφήμισης, και επικοινωνίας. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ελculture, μιας πολυσύνθετης πλατφόρμας, η οποία παρέχει ψηφιακές καμπάνιες προβολής, καινοτόμες επικοινωνιακές στρατηγικές και περιεχόμενο για εκδηλώσεις όπως και για διαδικτυακές και τηλεοπτικές πλατφόρμες. Εγχειρήματα του Νίκου, τα οποία αντικατοπτρίζουν το όραμά του για την κοινωνική ανάπτυξη μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, είναι η διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού στο Αιγαίου Aegeanale , το φεστιβάλ βίντεο και φωτογραφίας μέσω κινητού τηλεφώνου shoot_it, το Sol 'n Roll, ένα πρότζεκτ που βασίζεται σε μια ζωντανή μουσική περιοδεία στις γειτονιές της Αθήνας, το Swing Jazz Festival. Είναι ταμίας της συμβουλευτικής επιτροπής της ολλανδικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Biennial Foundation, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Athens Tedx Academy (GR), και μέλος του Pecha Kucha network για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, είναι συνιδρυτής του Aephoria.net, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει θερμοκοιτίδα εκκόλαψης για νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτύσσοντας προϊόντα και υπηρεσίες που εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Νίκος Βερβερίδης
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ελculture, Συνιδρυτής του Aephoria.net
x
Ονίκ Παλατζιάν
Διευθύνων Σύμβουλος Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ
Ο κος Παλαντζιάν έχει εμπειρία 22 ετών στη διοίκηση βιομηχανιών, επενδυτικών εταιριών και εταιριών τεχνολογίας. Πριν αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της Europa, διεύθυνε τη Herco, που υπό την ηγεσία του έγινε η πιο αποτελεσματική βιομηχανία στο είδος της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το 2003 συν ίδρυσε τη Capital Connect που επένδυσε σε καινοτόμες Ελληνικές εταιρίες. Προηγουμένως, ήταν επικεφαλής ανάπτυξης εταιριών τεχνολογίας, όπως η Velti, και ιδρυτής των ihavemoved και ichziehum στο Λονδίνο και το Αμβούργο. Ξεκίνησε τη καριέρα του στις ΗΠΑ, στο πλευρό του εφοπλιστή Γ. Χατζηπατέρα, υλοποιώντας επενδύσεις στη ναυτιλία. Είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια. Οι τρεις TEDx ομιλίες του, καθώς και το εθελοντικό UP Greek Tourism που συν ίδρυσε, είχαν διεθνή απήχηση. Έχει Πτυχίο (BSc) Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Bentley και Μεταπτυχιακό (CSS) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard.
Ονίκ Παλατζιάν
Διευθύνων Σύμβουλος Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ
x
Πέτρος Κόκκαλης
Γ.Γ. Οργάνωση Γη, Πρόεδρος Aephoria.net
Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι συν-ιδρυτής και επενδυτής σε επιχειρήσεις με κοινωνική επιρροή, όπως στην Οργάνωση Γη , περιβαλλοντική ΜΚΟ, και στην Aephoria, βιώσιμη θερμοκοιτίδα εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και θερμός υποστηρικτής της μεταμόρφωσης των τοπικών κοινοτήτων μέσω μίας μαζικής κινητοποίησης πόρων. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αποστολή την προώθηση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι μέλος του Δ.Σ του Αθηναϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου Τεχνολογιών Πληροφορικής (Athens Information Technology), μη κερδοσκοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή έρευνα όπως και Πρόεδρος του Αthens Tech, ιδιωτικού κολλεγίου που ασχολείται με την τεχνολογία, την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Συχνά, βρίσκεται σε θέση κριτή σε διαγωνισμούς εκκίνησης και υποστήριξης για θέματα που αφορούν την ελληνική και διεθνή επιχειρηματικότητα, συμβουλεύει τους νέους επιχειρηματίες, ενώ δραστηριοποιείται και ως μέντορας του δικτύου Endeavor. Μέχρι πρόσφατα υπήρξε Αντιπρόεδρος και μέτοχος της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, όπως και Αντιπρόεδρος και μέτοχος της INTRALOT Α.Ε., εταιρείας που λειτουργεί ως προμηθευτής τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών και ως αδειοδοτημένος φορέας εκμετάλλευσης λαχείων. Υπήρξε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε Ολυμπιακού από το 1995 έως το 2008 και Πρόεδρος της SuperLeague. Σήμερα είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, με αρμοδιότητες που αφορούν τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και την τοπική οικονομική ανάπτυξη.
Πέτρος Κόκκαλης
Γ.Γ. Οργάνωση Γη, Πρόεδρος Aephoria.net
x
Σόφη Λάμπρου
Συνιδρύτρια Impact Hub Athens
Ξεκινώντας με μία ιδέα το 2008, και μετά από 3 χρόνια στο Impact Hub της Μαδρίτης, η Σόφη με τον καλύτερό της φίλο, τον Δημήτρη στήνει το Impact Hub Athens από τα μέσα του 2013. Το Impact Hub Athens είναι ένα διεθνές δίκτυο δημιουργικών ανθρώπων που στόχο έχουν μέσα από υπεύθυνες & βιώσιμες πρωτοβουλίες να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Σε ένα πλαίσιο όπου το καθιερωμένο εξελίσσεται και το καινούριο αναδύεται, το Impact Hub Athens δημιουργεί ένα σταθερό οικοσύστημα που προάγει την κοινωνική καινοτομία σε ποικίλους τομείς με πολλαπλούς παράγοντες.
Σόφη Λάμπρου
Συνιδρύτρια Impact Hub Athens
x
Σωτήρης Αλεξόπουλος
Head of Operations, Warply
Ο κ. Αλεξόπουλος είναι Head of Operations στην εταιρεία Warply. Έχει έντονη και καθημερινή εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού και της εμπορικής προώθησης mobile applications.
Σωτήρης Αλεξόπουλος
Head of Operations, Warply
x
Σπύρος Καπετανάκης
Ιδρυτής CoLab
O Σπύρος είναι απόφοιτος θετικών επιστημών και τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στο χώρο της πληροφορικής. Με συμμετοχή σε διαφορά έργα ως PM αναλαμβάνοντας την οργάνωση ομάδων έργου που για την δημιουργία και ανάπτυξη web λύσεων, είτε για web application είτε για ανάπτυξη και παρακολούθηση εταιριών ενεργειών στα κοινωνικά δίκτυα. Συνέβαλε ενεργά στην Ελληνοποίηση και προώθηση του vtiger CRM, μας λύσης ανοικτού κώδικα για την ενσωμάτωση CRM τακτικών σε μικρομεσαίες εταιρείες. Συνδημιουργός του πρώτου συνεργατικού χώρου στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει μια πρότυπη διαδικασία ανάπτυξης ενδοεπιχειρησιακής καινοτομίας ως μέρος νέος μεγαλύτερου έργου για την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργατικής καινοτομίας που θα είναι η μετεξέλιξη των συνεργατικών δομών. Δημιουργός των βιωματικών εργαστηρίων «Επιχειρηματικά μοντέλα βιώσιμη ανάπτυξη» ένα εργαστήριο για την χρήση μοντέρνων μεθόδων για την στρατηγική ανάπτυξη επιχειρηματικών μονάδων και «Αλληλέγγυες μέρες» ένα τριήμερο bootcamp για ανάπτυξη συνεργατικών startups μέσα από πλατφόρμες peer2peer [2010] CoLab in Athens συνδημιουργός μιας πρωτότυπης ιδέας γραφειακών υποδομών για ελευθέρους επαγγελματίες και μικρών καινοτόμων εταιριών . [2009] Geeklisting.org πρόκειται για έναν νέο τρόπο παρουσίασης μικρών αγγελιών στα κοινωνικά δίκτυα. [2005-2010] Eταιρία Open for business. Η εταιρία ασχολείται με ανάπτυξη λύσεων για Content Management,CRM, Project Management στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη χρήση εργαλείων ανοικτού λογισμικού. Business Consultant Ανάλυση απαιτήσεων βάσει των αναγκών του πελάτη αλλά και του πόσου που μπορεί να διαθέσει. Καθορισμός παραδοτέων και τρόπος πληρωμής. Project Management Διάρθρωση ομάδας έργου για να είναι έτοιμο στον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης.
Σπύρος Καπετανάκης
Ιδρυτής CoLab
x
Σταύρος Μεσσήνης
Συνιδρυτής The Cube Athens
Ο κ. Σταύρος Μεσσήνης, ήταν ένας από τους ιδρυτές του coLab,του πρώτου συνεργατικού χώρου εργασίας στην Αθήνα και πλέον είναι συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου The Cube Athens. Είναι μέλος της παγκόσμιας ομάδας Facilitators του “Startup Weekend” που διοργανώνει εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Έχει παρουσιάσει το Startup Weekend στην Κολωνία, στην Τζέντα, στο Κισινάου, στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Ο κ. Μεσσήνης είναι μέλος του Advisory Board στο Hellenic Start-up Association. Επίσης πρόσφατα ίδρυσε το Foundersmeal, το οποίο είναι ένα global community των startup founders που συναντιόνται σε στενό κύκλο για γεύμα ή δείπνο για να συζητήσουν συγκεκριμένα θέματα. Πρόσφατα επίσης ξεκίνησε ένα newsletter το “the Cubist” για την νεανική επιχειρηματικότητα. Ο κ. Μεσσήνης έχει ζήσει στη Νότια Αφρική, την Αγγλία, την Βραζιλία και στην Ελλάδα και έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες εκδηλώσεις για την επιχειρηματικότητα των νέων.
Σταύρος Μεσσήνης
Συνιδρυτής The Cube Athens
x
Στέλιος Ροζάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Γ.Π.Α, Εργαστήριο Διοίκησης Γεωργικων Επιχειρήσεων & Εκμεταλεύσεων
Ο Στέλιος Ροζάκης είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της ΑΣΟΕΕ (1986), κάτοχος διπλώματος εξειδίκευσης DESS στην 'Αξιολόγηση Επενδύσεων και Βιομηχανική Ανάπτυξη', και μεταπτυχιακών τίτλων DEA στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, MPA (Masterʼs of Public Administration) από το Πανεπιστήμιο της Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών και Διδακτορικού Διπλώματος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) το 2000, με θέμα "Εναλλακτικές χρήσεις της γεωργικής γής στην Ελλάδα για την παραγωγή βιοκαυσίμων". Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει τα μαθήματα ʽΕπιχειρησιακή Ερευνα και Ειδικά Θέματα Διοικητικής Επιστήμης (μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο) και ʽΑξιολόγηση Γεωργικών Επενδύσεων' και 'Στρατηγικό Σχεδιασμό Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίαςʼ. Είναι από το 2012 διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ in Agribusiness στο ΓΠΑ και ιδρυματικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (2010-2014).
Στέλιος Ροζάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Γ.Π.Α, Εργαστήριο Διοίκησης Γεωργικων Επιχειρήσεων & Εκμεταλεύσεων
x
Τάσσος Παπαντωνίου
Ιδρυτής ConnectID
Ο Τάσσος Παπαντωνίου είναι ένας ενθουσιώδης νέος επιχειρηματίας και ιδρυτής της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα ConnectID. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με το χώρο των πολυτελών σκαφών αναψυχής-θαλαμηγών, όντας partner και senior broker της εταιρείας Torrance Yachts. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στην εταιρεία Bluegrass Company με έδρα το Λονδίνο ως Property Management Coordinator. Τα χόμπι και τα ενδιαφερόντα του κινούνται γύρω από τον αθλητισμό, τη yoga, την φωτογραφία, καθώς και τη μαγειρική και την διακόσμηση.
Τάσσος Παπαντωνίου
Ιδρυτής ConnectID
x
Βασίλης Νικολόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής Intelen
Διδάκτωρ Ε.Μ.Π., δραστήριος επιχειρηματίας, με πάθος για την αναζήτηση του μέλλοντος της τεχνολογίας και την πρόγνωση των τάσεων, κατάφερε να μετασχηματίσει την έρευνα του διδακτορικού του σε ένα παγκόσμια καινοτόμο προϊόν. Συνιδρυτής της εταιρίας Intelen.Inc, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που με γνώμονα τις καθαρές τεχνολογίες, ασχολείται με την ανάλυση ενεργειακών δεδομένων και την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με την κατανάλωση ενέργειας. Αριστούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Dundee) με διευρυμένες σπουδές στο Imperial College, το LSE, το French Ecole Polytechnique και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην προηγμένη έρευνα. Επικεντρώνεται στους τρόπους μετατροπής των καινοτόμων αποτελεσμάτων της έρευνας σε χειροπιαστά προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε μεγάλα ενεργειακά και κοινωνικά προβλήματα. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται ένα βιβλίο για τα υπολογιστικά δίκτυα, πάνω από 30 δημοσιεύσεις και άρθρα για την ενέργεια, την καινοτομία και την τεχνολογία, ενώ έχει καταθέσει 2 προτάσεις ευρεσιτεχνίας στις Η.Π.Α. Έχει δώσει διαλέξεις σε πολυάριθμα Πανεπιστήμια με θέμα την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα, την Ενεργειακή Πληροφορική. Μέντορας στον επιχειρηματικό accelerator StartupBootcamp και top 100 rated μέντορας στο Founder Institute (FI) καθώς και σε πολλές νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις. Έχοντας ήδη κατακτήσει περισσότερα από 10 εθνικά και παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις για την καινοτομία, αναζητεί πάντα τρόπους να δώσει λύσεις στα μεγαλύτερα ενεργειακά προβλήματα της κοινωνίας μας και να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του τρόπου ζωής.
Βασίλης Νικολόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής Intelen
x
Ζήσης Μπέλλας
Συνιδρυτής και Chief Commercial Officer Pollfish
Ο κ.Ζήσης Μπέλλας είναι web designer. Έχει διατελέσει καθηγητής web design σε διάφορες σχολές. Έχει εργαστεί σε διαφημιστικές εταιρίες ως Digital Creative Director για την ψηφιακή επικοινωνία πολλών brand μεταξύ των οποίων DIAGEO, P&G, AIG, WIND, ΟΠΑΠ, ΙΚΕΑ, Nestle, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Kelloggʼs και Carlsberg Group. Σήμερα είναι Co-Founder και CCO στην εταιρία Pollfish.
Ζήσης Μπέλλας
Συνιδρυτής και Chief Commercial Officer Pollfish
x
Ζωή Νόβακ
Συνιδρύτρια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η Ζωή Νόβακ είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος, ΜSc και Περιφερειολόγος και εργάζεται ως σύμβουλος προωθώντας πρακτικές για την βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη μέσω γαστρονομίας και τουρισμού. Έχει καταρτιστεί στο εξωτερικό ως σύμβουλος επιχειρήσεων, είναι μέλος του Advisory Board του Hellenic Startup Association και μέντορας στην θερμοκοιτίδα καινοτόμων επιχειρήσεων «Organge Grove» της Ολλανδικής Πρεσβείας και στο πρόγραμμα ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι πιστοποιημένη ως Διαμεσολαβητής Συνεργασίας (Partnership Broker) από το Partnership Brokers Association και συνιδρύτρια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Local Food Experts». Από το 2004 εργάζεται στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ η επαφή της με τον γαστρονομικό τουρισμό ξεκίνησε το 2009 όταν ανέλαβε να στήσει και να διευθύνει το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», έναν οργανισμό της Περιφέρειας Κρήτης που είχε σαν στόχο την προώθηση της Κρητικής Διατροφής, την πιστοποίηση εστιατορίων που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και την ανάδειξη της Κρήτης ως γαστρονομικό προορισμό. Σήμερα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις σε επιχειρήσεις και προορισμούς που θέλουν να δημιουργήσουν αυθεντικές και αξιομνημόνευτες γαστρονομικές τουριστικές εμπειρίες για τους επισκέπτες τους. Στόχος της είναι να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας και να μπορέσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι να βιώσουν τις αυθεντικές γεύσεις και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
Ζωή Νόβακ
Συνιδρύτρια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Υπό την Αιγίδα

ministry_logo